Medida
medida_lila.png

Utbildningar

Utbildningar

Medida kommer till er och utbildar som en del av ert jämlikhetsarbete. Jag tar alltid avstamp i era förutsättningar och arbetar så långt som möjligt interaktivt med deltagarna.

Vilka deltagarna är spelar mindre roll. Genom åren har jag utbildat allt ifrån höga tjänstemän och politiker till undersköterskor och pedagoger, jag har utbildat den med magisterexamen i genusvetenskap och den som bara har grundskola i bagaget. Jag trivs bättre med att leverera lösningar än inspiration, jobbar hellre med hur? än varför?.

Vi kan antingen utgå från ett färdigt grundkoncept som kan anpassas eller börja om med en helt skräddarsydd lösning.

 
 
medida_orange2_s2.png
 
fiskar.jpg

Räkna med jämlikhet

Med hjälp av 300 färgglada fiskar illustrerar jag vad könsuppdelad (eller gruppindelad) statistik är. Vi diskuterar för- och nackdelar, identifierar fallgropar och hittar vägar framåt. En både rolig och väldigt matnyttig dag för alla som kommer i kontakt med siffror i sitt jämställdhetsarbete.

Exempel på kunder: Malmö Stad, Region Skåne, Eskilstuna kommun, Sweco m fl.

vaska_gul2.png

Jämlikhetsresan

Gör en jämlikhetsanalys av din egen verksamhet på två halvdagar. Vi går från att inte alls veta var vi ska börja, via en intersektionell och normkritisk analys, till att ha en färdig handlingsplan. Vill ni kan vi också lägga till en återträff och se hur det gick eller handledning under genomförandet av åtgärderna.

Jämlikhetsresan är ett internationellt samarbete med flera andra framstående jämlikhetskonsulter, med ursprung i Medidas metod ”Vägen till jämställdhet”, framtagen för Malmö stad. Läs mer om oss här. www.jämlikhetsresan.se.

Exempel på kunder: Malmö stad, Ålands kommun, Plan Finland, Municipio de Siero ILCD

2.jpg

Jämlik styrning

Med utgångspunkt från hur det fungerar för just er ger jag nycklar för att komma vidare och skapa en sammanhållen styrkedja där jämlikhet är lika självklart som alla andra mål. Hur integrerar vi ett jämställdhets- och jämlikhetsperspektiv i den ordinarie styrningen? Vad behöver vi för att få hela kedjan att fungera utan att någon länk brister? Kan vi kommunicera målen med jämlikhetsarbetet genom hela organisationen utan att reducera arbetet till att samla in siffror?

Exempel på kunder: Huddinge kommun

 
 
 
23131253_10154939162347681_2060052579_o.jpg

Gender budgeting 2.0

Tycker du att det verkar bökigt att mäta och räkna deltagare/användare i hela verksamheten, för att få en översikt över hur resurser och tillgångar fördelas? I denna variant går vi ”bakvägen”, använder den information vi redan har för att svara på samma frågor. Vi gör det med en praktisk och strukturerad metod som ni sedan kan tillämpa på egen hand.

Exempel på kunder: Huddinge kommun, Malmö stad

DSC_0134.jpg

Övriga kompetensområden

Medida har kompetens inom jämställdhet, jämlikhet, normkritik och intersektionalitet ur ett brett perspektiv. Förena detta med en djup praktisk och teoretisk kunskap om offentlig sektors styrning och funktion, och lägg till det en vilja att förstå komplexa helheter och presentera dem i ett tillgänligt format. Där har du ett brett spektrum av möjligheter där Medida kan utbilda.

Har du behov av min kompetens, tveka inte att kontakta mig.